Bergsandens kennel

Uppfödning av Jaktlabrador, Dvärgschnauzer & Fransk bulldogg.

Inga valpar planeras under 2022

Köpa valp! Så här går det till hos mig..

Tänk först igenom om ni vill ha hane eller tik eller vilket som. Önskemål om färg/färger på valpen (inget måste). 

Skicka in en intresseanmälan antingen här på kontakt sidan eller om ni ringer. Berätta vd ni söker och lite om er själva.

Man bestämmer en tid för att komma på valp besök, detta är tidigast vid 4 veckors ålder på valparna. Bor man långt bort kan man få fler bilder för att få en känsla. Om tycke uppstår tingar man valpen genom att betala 3000kr i handpenning.

Valpen levereras när den fyllt 8 veckor.

Med valpen medföljer: Stamtavla veterinärbesiktnings intyg (ej äldre än 7 dagar, köpeavtal från SKK svenska kennel, den är också vaccinerad, (regelbundet avmaskad) och chipmärkt.

Övertag av försäkring, Dolda fel försäkring.

Ni får med mat till valpen samma som den ätit hos mig första tiden här, valp paket med lite smått och gått, info från agria med deras valpväska som innehåller bl a termometer och filt.

Jag skickar även med matlista och tips och råd för första tiden.

Jag har livslångt support för mina valpköpare. 

 

När det gäller Labrador säljs hundarna framför allt och i förstahand till dig som söker apportör, jakt kompis, tränings och tävlings hund. 

 

Bra att tänka på innan valpen kommer hem!

Ni behöver valpsäkra hemmet innan valpen kommer hem.

Ta bort saker som är i höjd så valpen kan nå dem om ni är rädda om sakerna och sånt som är farligt. Sladdar, kontakter och annat måste hållas på ett sådant sätt att valpen inte kan få tag i dem och /eller bli skadad.

Trappor behöver också en grind eller liknande. Valpar bör inte gå i trappor innan 8 månaders ålder. Deras skelett är inte färdigutveklat så lugna promenader och rastningar är att rekomendera. Lyft valpen in och ur bile, låt den inte hoppa från höga höjder os v.. Om ni sätter upp valpen på ett bord eller liknande kan den försöka hoppa ner då den inte förstår att det är för högt.

Aldrig lämna hundar i bilen vid vår sommar o höst då temperaturen snabbt blir farligt hög.

Kamplekar passar oftas inte med Frallor då får ni ganska säkert problem. Läs mer om frallor på fralle sidan..

En labbe som ska apportera bör heller inte kampas med.

Lek med andra hundar bör endast ske med jämn stora och lik värdiga hundar. Men tänk på att de flesta hundskador kommer från lek med andra hundar så var restrektiv med detta.

Valp träning bör ske i lugn och ro utan störning (kammar dressyr) den första tiden. Börja inne ta undan saker från golvet se till att ni är utan störning.

Lär hunden att föja er lös. Koppel endast när det är nödvändigt. Tänk på att alla moment måste läras in innan man kan kräva att valpen kan dem. De föds inte koppeltränade!

Mat och sömn ska ske i lugn miljö. Låt din hund äta ifred. Rör inte hunden när den äter.

Valpen/hunden behöver även en lugn liggplats där den kan sova även på dagtid. Valpar behöver MYCKET sömn och en övertrött valp är inte rolig. Se till att valpen kan sova ostört från barn och andra störnings moment. Allt umgänge med hund och små/ mellanstora barn bör endast ske under noga uppsikt. Barn kan ofta inte läsa hundars signaler och vice versa. Att ha en valphage eller liknande underlättar.

Farligt för hundar!

Choklad, Blågröna alger, Deg, Ekollon, Getingstick, Glykol, Kakao, Lök, Nötter, Paddor, huggormar, Russin, Vindruvor, giftiga svampar, Råttgift, Salt, Snigelmedel, Vindruvor, Värktabletter, Giftiga växter, Xylitol. 

Bra att ha hemma! Hålla magen i trim.

finns bl a hos https://vetzoo.se/